V rámci projektu proběhnou 3 jednodenní semináře ve třech vybraných krajích ČR (po jednom semináři v každém kraji), které se uskuteční na vybraných odborných středních školách (hotelového, gastronomického nebo zemědělského zaměření). Pro rok 2017 byly vybrány kraje: Středočeský, Zlínský a Jihomoravský. Každý seminář je zaměřen, kromě obecné osvěty o ekologickém zemědělství a biopotravinách, na vybranou komoditu v biokvalitě:
- hovězí maso: Středočeský kraj - Hotelová škola v Poděbradech
- mléčné výrobky: Zlínský kraj - Střední škola zemědělská a přírodovědná, Rožnov pod Radhoštěm
- nápoje/víno: Jihomoravský kraj - Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
Obsahem exkurze bylo představení firmy, principů ekologického zemědělství, jejich filozofie, marketingu, atd.
Poděkování patří panu Vybíralovi z vinařství Krásná hora, panu Hluchému z Ekovínu a paní Šťastné ze SONNENTORu, kteří exkurzí prováděli.
Fotografie z exkurze zde
Zdroj: Andrea Hrabalová, Bioinstitut, o.p.s.