18. March 2011 -18. March 2011
Cílová skupina: seminář je určen pro vinaře začínající hospodařit v systému ekologického vinohradnictví.
18. BŘEZNA 2011, NÁRODNÍ VINAŘSKÉ CENTRUM, VALTICE, ZÁMEK
Program:
8.00 Zahájení
8.05 – 8.20 Proč ekologické vinohradnictví, důvody přechodu k ekologickému vinohradnictví
8.20 – 10.00 Zdravá půda – základ ekologického vinohradnictví (půda, agrotechnika, zelené hnojení)
10.00 – 10.15 přestávka (káva, čaj)
10.15 – 11.45 Ochrana před hlavními houbovými chorobami v ekologickém vinohradnictví
11.45 – 12.15 oběd
13.30 – 14.00 Ochrana ekologických vinic před škůdci
14.00 – 15.00 Sklepní technologie – (Výsledky projektu ORWINE)
15.00 – 15.30 Certifikace, legislativa, dotace
V rámci vložného obdrží účastníci semináře publikaci Haeselli et al. Ochrana révy vinné před hlavními chorobami a škůdci v ekologickém vinohradnictví.
Vložné: pro členy Svazu Ekovín zdarma, pro nečleny 400,- Kč.
Prosíme zájemce o seminář o potvrzení účasti na mailovou adresu krivankova@ekovin.eu. Kapacita přednáškové místnosti je omezená a nebudeme moci garantovat účast nepřihlášeným zájemcům, pokud by počet účastníků přesáhl kapacitu sálu!